زعفران به عنوان یک گیاه معطر حاوی دوز بالای رنگ خوراکی قابل استخراج، همواره از دیرباز همچون خاویار و پسته، معرف نام ایران برای جهانیان بوده و بر تارک صادرات این مملکت قرار داشته ارزش بالای این محصول باعث شده است به آن لقب طلای سرخکویر بدهند.
به گزارش خبرنگار «صبح زرند» سومین جشنواره زعفران دهستانهای دشتخاک، سربنان و بخش مرکزی شهرستان زرند پیش از ظهر امروز با حضور جمعی از مسئولین و کارشناسان کشاورزی در امام زاده ابراهیم دشتخاک زرند برگزار شد.
حبیبالله خنجری فرماندار زرند در این مراسم با قدردانی از برگزارکنندگان این مراسم بر آموزش هر چه بیشتر به کشاورزان تأکید کرد و گفت: جهاد کشاورزی سعی کند، روشهای کاشت، داشت و برداشت را به کشاورزان آموزش دهد. وی افزود: در شهرستان زرند ۲۱۰ هکتار اراضی زیر کشت محصول زعفران قرار دارد که ۱۶۰ هکتار آن بارور است و در سال زراعی جاری میزان سطح زیر کشت در مقایسه با سال قبل به پنج برابر افزایش یافته است. خنجری بیان کرد: این میزان تولید نشانگر استقبال خوب کشاورزان در کشت جایگزین است و شهرستان زرند از کشاورزان کشت محصول کم آب حمایت میکند. فرماندار زرند عنوان کرد: با حمایتهای سازمان جهاد کشاورزی و در سایه تلاش بهرهبرداران بخش زراعی، این شهرستان به قطب تولید زعفران استان کرمان تبدیل شده و مقام اول برداشت زعفران کرمان را به خود اختصاص داده است. وی بر اصلاح الگوی کشت تاکید کرد و افزود: باید محصولاتی که نیاز کمتری به آب دارند همانند زعفران و زرشک کشت شود. همچنین فرماندار زرند طی این مراسم از شهر شدن دشتخاک؛ حل مشکل گدار ده علیرضا و احداث پارکینگ برای کنترل ماشین های سنگین در ابتدای گدار و حضور پلیس در آنجا خبر داد.
فرماندار زرند از مردم دشتخاک خواست تا با اعلام صحت اطلاعات و آمار دقیق سرشماری در جهت بهتر شدن خدمات و تسهیلات همکاری نمایند.
زارعی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان زرند در ادامه این مراسم طی سخنانی گفت: زعفران دشتخاک با خواص منحصر به فرد خود قد علم کرده و شهرستان زرند را پایتخت زعفران استان کرمان کرده است. وی افزود: برداشت زعفران به شیوههای دستی و سنتی در مدت زمان دو هفته انجام میشود و در طول مدت برداشت زمینه اشتغال ۸ هزار نفر روز فراهم میشود.
زارعی رئیس جهاد کشاورزی نیز بر ضرورت صرفهجویی در مصرف آب و اصلاح روشهای مصرف به ویژه در بخش کشاورزی تاکید کرد و آن را بهترین راه مقابله با کمآبی برشمرد.وی اظهار امیدواری کرد در کنار کاهش مصرف آب شاهد افزایش تولید محصول باشیم و منطقه را در برابر این خشکسالی امن کنیم که همه این موارد با مدیریت مصرف محقق میشود. مدیر جهاد کشاورزی زرند گفت: پایین بودن متوسط میزان بارندگی در شهرستان زرند و تجربه خشکسالیهای سالهای گذشته همراه با برداشت بیرویه آب از سفرههای ذخیره زیرزمینی امروز این شهرستان را دچار معضل کرده است.زارعی تصریح کرد: تنها دهستان دشتخاک از ۲۳ موتور پمپ موجود چهار موتور پمپ به کلی خشک شده و آب بقیه هم به میزان قابل توجهی کاهش یافته است.وی خاطرنشان کرد: هرکس باید به وظیفه خود عمل کند که در این بین کشاورزان نقش مهمی در کاهش مصرف آب دارند. مسئول نشر و حفظ آثار حضرت امام خمینی(ره) در استان اصفهان حجتالاسلام کمساری که میهمان ویژه این مراسم بود، با قدردانی از برگزارکنندگان این جشنواره، مردم دهستان دشتخاک را مردمی مومن، ولایتمدار و با فرهنگ دانست و از مسئولان خواست در رفع مشکلات مردم این منطقه و توسعه دشتخاک توجه ویژهای داشته باشند.وی افزود: در این میان نقش رسانهها به ویژه صدا و سیما در شناساندن منطقه و معرفی محصولات کمآب منطقه بسیار با اهمیت است. قربانی دبیر برگزاری مراسم نیز با قدردانی از همکاری مسئولان در برگزاری دومین جشنواره زعفران در دهستان دشتخاک افزود: با توجه به ظرفیت بالای دهستان دشتخاک در تولید زعفران این همایش در این منطقه زعفرانخیز برپا شد.وی با اشاره به ظرفیتهای موجود منطقه خاطرنشان کرد: ۷۰ درصد زعفران تولیدی شهرستان زرند در دهستان دشتخاک برداشت میشود.قربانی برقراری ارتباط مناسب بین زعفرانکاران، کارشناسان و مروجان کشاورزی افزایش بهرهوری از سطح زیر کشت، توسعه صنعت گردشگری، توسعه صنایع تبدیلی زعفران، شناسایی دشتخاک به عنوان بزرگترین تولیدکنندگان زعفران استان کرمان را از اهداف برگزاری جشنواره زعفران عنوان کرد.حاشیه این مراسم با برپایی نمایشگاه شامل غرفه های سوغات شهرستان ، صنایع دستی و برنامه های متنوع هنری همراه بود.
انتهای پیام/